1

A state of Sziget

Scriu cu intarziere acest post pentru ca am avut o perioada foarte agitata dupa intoarcerea de la Sziget Festival din Budapesta.

Dar sa vorbim despre “singurul festival adevarat” la care am fost, cum ii place lui Justf0rfun sa imi zica. Pandutzu a venit la mine cu propunerea sa ne aruncam in masina si sa mergem sa vedem Prodigy , 30 seconds to mars si multi altii. N-am stat prea mult pe ganduri si miercuri seara ne-am imbarcat in #plutaperoti si, impreuna cu Flavia, am purces spre Budapesta.

Dupa o noapte intreaga de condus am ajuns intr-un final la destinatie. Ne-am invartit pe putin jumatate de ora pana cand am reusit sa gasim insula Óbudai, locatia unde avea loc festivalul. Odata ajunsi, distractia putea sa inceapa. Si a inceput!

Dupa ce am pus corturile a inceput consumatul de bere, care a fost incununat cu Pandutzu invatand sa danseze bachata sub indrumarea stricta a Flaviei si a continuat cu somnul de dupa amiaza.

In acea seara insula Óbudai a fost zdruncinata de Prodigy, care, chiar daca au avut oaresce probleme tehnice, au fost destul de explozivi cat sa provoace un pogo general pe aproape toata durata concertului, pogo din care Pandutzu si cu mine am iesit doar cu  cateva vanatai.

A doua zi a debutat tot cu bere insa de data asta la ora 16 fara ceva eram prezenti la scena principala pentru Hadouken! care, desi au cantat in mijlocul zilei, ne-au demonstrat ca pot fi cap de afis cu usurinta la un festival mai mic. Dupa primul concert s-a cam eliberat in fata scenei, moment de care am profitat si am ajuns pana in randul 2-3. urma Kate Nash. Noi, nestiind nimic despre ea, am presupus ca o sa auzim miorlaieli timp de o ora. Am fost contrazisi din start, de cand au inceput primele acorduri, iar Kate a aparut cu o chitara electrica pe care ne-a arat ca stie sa o foloseasca cu desavarsire. Dupa asta a urmat spectacolul absolut facut de cei de la Kaiser Chiefs. Spectacol cum nu mai vazusem pana atunci, fara explozii, artificii sau flacari si cu toate astea incredibil.

Seara a ajuns la apogeu odata cu reprezentatia mult asteptata a celor de la 30 seconds to mars sau cum ar spune Flavia: “Jared xoxo”. pe langa atmosfera incredibila pe care au creat-o, inclusiv luand oameni din multime pe scena, au tinut sa-i aduca un ultim omagiu si lui Amy Winehouse.

Pe toata durata celor 2 zile steagul Romaniei a fost fluturat pe rand de toti cei care au fost #romanilazsiget! Sooo cati vom fi anul viitor?

Andrei

One Comment

  1. Ce tare!:D
    Eu am fost anul trecut si mi-a placut super mult, mai ales ca pe langa concerte am facut toate chestiile posibile (de la tiroliana la vase din lut).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *