0

Sziget Festival in numbers

Anul acesta a avut loc cea de-a 22-a editie de Sziget Festival si, daca tot am inceput cu un numar, mi-am propus sa prezint un pic numerele din spatele unuia dintre cele mai mari festivaluri din Europa si poate si din lume.

Sziget in numbers 1

Sa incep atunci cu numerele din spatele acestei editii de Sziget Festival care a avut un buget total de 20 de milioane de euro din care 8 milioane au fost sponsorizari si 12 milioane au fost investitii directe. Din aceste 12 milioane, 4 milioane au fost folosite pentru infrastructura de pe insula (scene, corturi, etc). Pentru Line-up-ul foarte spectaculos de anul acesta s-au alocat 4 milioane de euro, iar acesti bani pot sa spun, cu mana pe inima, ca au fost “money well spent”.

_MG_9940

Apoi toata lumea care a fost macar o data la Sziget Festival sau s-a interesat despre acest festival stie ca o parte foarte importanta din farmecul acestuia o reprezinta decoratiile artistice si sculpturile de pe insula, asa ca nu ma surprinde deloc faptul ca au fost alocate 2 milioane de euro pentru bugetul de art. Dar Sziget nu inseamna numai muzica si vizualuri asa ca pentru bugetul non muzical s-a alocat un million de euro care a fost folosit pentru trupele de teatru stradal, Cirque du Sziget si multe alte programe foarte interesante.

Sziget in numbers 3

Nu se poate realiza un festival de mare calibru fara un departament de marketing foarte, foarte bine pus la punct, asa ca nu ar trebui sa ne mire cand aflam ca s-a alocat un million de euro bugetului de marketing. Acest lucru aparent a fost foarte inspirat, anul acesta fiind peste 415,000 de oameni la Sziget Festival in decursul celor 7 zile, doborandu-se astfel toate recordurile precedente de participare.

Sziget in numbers 4

In septembrie organizatorii Sziget Festival se vor strange 3 zile intr-o cabana pentru analiza, sarbatori si a pregati urmatoarea editie de Sziget care va avea loc in perioada 10-17 august 2015!

Sziget in numbers 5

Alte numere interesante de la Sziget Festival 2014 :

–          Publicul prezent din 87 de tari

–          Artisti prezenti din 41 de tari

–          Intr-o zi obisnuita de festival pe insula sun 70% straini si 30% localnici

–          Ziua cu prezenta maxima a fost joi 14 august cu 85.000 de fani

–          3 scene de la Sziget au fost transmise prin live streaming

–          65.000 de download-uri a avut aplicatia oficiala a festivalului

–          S-au implinit 25 de ani de la caderea zidului Berlinului si 40 de ani de la inventarea cubului Rubik, iar aceste aniversari au fost serbate la Sziget prin diverse programe.

Sziget in numbers 6

Andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *